Barangolások az Alföldön

Az Alföldi Kéktúra

Az Alföldi Kéktúra

Dévaványa-Körösladány

2017. szeptember 28. - BEFŐZDE

Sziasztok!

Ebben a posztban a Dévaványa-Körösladány szakaszt fogom kicsit bemutatni. Nagyon sajnos nem tudom, mert megvallom őszintén, hogy nem sok mindent lehet írni róla. 

Dévaványán a vasútállomástól indul az út. Pici kanyargás után rátérünk az útvonalra, ami kb. azt jelenti, hogy cca. 10 km-en keresztül megyünk egyenesen. Egy jó része a városban visz végig, majd a házakat elhagyva a határba érünk ki. Ezen a részen legelők és szántóföldek vannak, néha egy-egy állattartó telep mellett visz el az utunk. Sok érdekesség nincs, inkább csak a vadon élő növények dobják fel a túrát.

img_0797.JPG

Bieberstein gyújtoványfű (Védett)

img_0808.JPG

img_0809.JPG

Réti őszirózsa

img_0820.JPG

img_0822.JPG

Bojtorján szerbtövis az út közepén (invazív)

img_0831.JPG

img_0833.JPG

Gyalogakác (invazív)

A nagy egyenes végén egy régi átemelőszivattyúház található. Régóta nem használhatják az állapota alapján, az ajtók hiányoznak, bent is rendetlenség van.

img_0826.JPG

Innentől változik egy kicsit a táj is. Erdőn vezet keresztül az út, de sajnos gombát nem találtam. Mondjuk szárazság volt, így nem is számítottam sokmindenre. Egy éles kanyarral az utunk Körösladány felé vezet tovább. Itt picit érdekes volt a túra. A jelzést nem nagyon találtam. Egyik oldalt egy erdő, másik oldalt (már ha volt egyik és másik oldal, hiszen út sem volt) puszta. Mindenesetre követtem az erdőt ami egy fiatalos tölgyesbe vezetett. Hamarosan megtaláltam az utat is, de azért nem volt ez olyan egyszerű, mint itt leírva látszik, de lényeg, hogy meglett. Ettől kezdve követhető volt az útvonal.

Az Ördögárkot sajnos nem találtam meg, pedig most képek alapján érdekes lehetett volna. Valahol ott az erdőben kellett volna lennie, de miután út sem volt :(, így ördögárok sem volt. Nekem legalábbis.

Szóval ezután szintén szántóföldek mellett vitt az út Körösladányig. Nem volt egy rossz túra visszagondolva, viszont azt hiszem elegem van a szántóföldekból. Szerencsére a következő szakasz (Körösladány-Vésztő) sokkal jobb volt. Határozottan nagy előrelépés volt az eddigi szakaszokohoz képest, de ezt majd a következő posztban.

Addig is még 1-2 kép a Ladányba bevezető útról.

img_0844.JPG

Bágergödör, vízzel

img_0847.JPG

Pusztuló akácos

img_0866.JPG

A Körösladányi vasútállomás a pecséttel

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alfoldikektura.blog.hu/api/trackback/id/tr2112889370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása